Touch Theatre 觸動舞台
Touch Theatre 觸動舞台

死神遊記 (觸動匯演'08 劇目)

死神突然造訪,一班年青人,他們怎樣面對?


編劇/導演的話

毛顯威

毛顯威
今次係第三年做觸動匯演,亦是我第二次於匯演之中有幸成為導演。這一年的挑戰比之前大得多,因為首次賞試於劇中加入歌舞元素。由選角到on show,過程可以說得上是一波三折,經歷過數次文本的大幅度修改,亦有演員突然需要易角…絕對係屋漏兼逢連夜雨…不過興幸既係咁多位演員對我不離不棄,一齊排戲排到三更半夜,通頂趕劇本,真係唔係個個演員都願意咁樣做!不得不提既就係幫我手設計音樂同舞蹈既兩位朋友,Michael同Joey,無咗呢兩個人我相信大家唔會睇到我個劇!今次個劇我大瞻嘗試用死神黎穿針引線,內容意念希望各位觀眾睇完個劇可以get到啦…而家賣個關子,其實我都講到好白架啦~~都係睇唔明既就寫問卷問我啦…

visitors Copyright © 2002-2018 Touch Theatre. All Rights Reserved.